Etanoista
Kastemadoista
Sammakoista
Kauran jyvistä
Keittiöjätteistä
Kalkista
Sorasta
Voikukista
ja joskus myös rehusta
Mutta mistä on pienet illalliset tehty? No tietysti pikkuisista piiraista joissa on myös pikkuisen munia!
Jos nyt jätetään huomiotta mitä kaikkea kanat ovat syöneet ja onko munan maku jo hieman etanainen (Veli väittää niin, oma munahurmokseni suodattaa läpi pelkkää täydellisyyttä), olivat eilen väkertämäni pikkupiiraat aika hyviä! Matkin hesarin reseptiä.
Minipiiraita 10 kappaletta
Pohja
250 g vehnäjauhoja
125 g voita
ripaus suolaa
1 muna
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
100 g juustoraastetta
4 munaa
3 dl kermaa
ripaus suolaa
reilummin mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
Varsinainen täyte:
250 g lämminsavulohta
2 kevätsipulia
Tuoreita yrttejä: timjamia, rosmariinia, basilikaa…
10 kirsikkatomaattia
Leikkaa pienien piirasvuokien pohjalle leivinpaperista kiekko (arvostat vaivaa hieman myöhemmin). Tee sitten taikina. Nypi voi, jauhot ja suola muruksi ja lisää muna ja vesi. Taikinasta tulee kiinteä tahmainen pallo. Painele taikina vuokaan, pistele haarukalla reikiä ja heitä jääkaappiin. Laita uuni päälle (225 –astetta).
Sekoita kulhossa munat, kerma sekä juustoraaste ja mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä.
Esipaista tässä vaiheessa piiraspohjia uunissa noin 10 min ja anna jäähtyä 10 min. (Ei haittaa paljon jos unohdat jäähdyttää.)
Nostele taikinakuppeihin lohi, silputtu sipuli ja yrtit ja kaada munasekoitus päälle. Tökkää päällimmäiseksi kirsikkatomaatin puolikkaat ja laita takaisin uuniin noin 10-15 minuutiksi. Jäähdytä hetki ja koita vasta sitten kaivaa piiraat ulos muoteistaan. Pitäisi onnistua.
Kylkeen salaatti. Pääsin käyttämään omaa salaattia ja rucolaa, tomaatit vasta kypsyy. Avokado on myös ihan itse kaupasta ostettu.
No comments:
Post a Comment